ELS NOSTRES MENÚS

LA CUINA I LA CUINERA

A l’escola es facilita la possibilitat de continuar l’alletament matern amb els infants, tant de forma presencial com mitjançant l’administració de la llet que la mare s’ha extret prèviament. Donem la possibilitat de que la mare pugui alletar l’infant a la mateixa aula de l’escola o la possibilitat de guardar al frigorífic.

A Querubí disposem de cuina pròpia i assegurem la màxima qualitat dels aliments. Els dinars es cuinen sense sal i es serveixen acabats de fer.

La nostra cuinera es diu Tonyi i ens cuina molt bé, prepara tots els menjars tal com ho farien les nostres àvies, amb temps i molt d’amor. Tots els nens/es de l’escola la coneixen. Ve a les classes a l’hora dels àpats i ens pregunta si està bo, els nens/es li expliquen coses, els agrada molt i dóna un ambient molt més familiar a l’escola.

Oferim una alimentació variada i equilibrada, adequada a cada moment evolutiu del nen, cuinem tot a la planxabullit, al forn, i alguns menjars amb “airfryer” (calamars, mandonguilles, vedella arrebossada, bunyols de bacallà), evitant així, els fregits.

Al querubí fomentem uns bons hàbits a l’hora dels àpats i valors humans. És important que els nens aprenguin a menjar correctament i de manera autònoma,  la millor manera de aconseguir-ho és impregnant tot el procés d’estímuls agradables i positius. Seure bé, agafar bé la cullera, no embrutir-se, acabar-s’ho tot tot…

També en aquestes edats poden aparèixer en alguns infants factors que impliquin una alimentació molt específica (al·lèrgies o intoleràncies a certs aliments), i des de l’Escola Bressol els oferim l’atenció adequada per tal que puguin viure el fet de menjar com un moment de normalitat i respecte vers la seva persona. Si el pediatra considera que a l’infant li convé una dieta especial, o si té al·lèrgia o intolerància a algun aliment, s’atendrà a les necessitats específiques en la mesura del possible (dieta tova, sense gluten, sense lactosa o sense proteïna de vaca).

Donem molta importància a la fruita, l’anem alternant durant el dia; a primera hora del matídesprés de dinardesprés de berenar i per als nens/es que marxen més tard, a mitja tarda. Adaptem la fruita segons l’estació de l’any.

La carn ens la porten cada dia de Can Rigo (al carrer Hortes). Carn de primera qualitat i sense conservants.

La fruita i verdura és ben fresca, ens la porten de Fruites Teixidor. Fan parada al mercat de la Devesa els dissabtes al matí.

La llet, el formatge i el iogurt són ecològics de la Selvatana, a Campllong. Els iogurts sense lactosa son de La Fageda, i la llet sense lactosa Kaiku.

L’horari de dinar és de les 12 fins les 13 h. Respectant el ritme de cada nen/a i fent un ambient agradable i sempre positiu. El berenar és de 16 a 16:30 h aproximadament.

Els purès de verdura del menú triturat està compost de: Patata, pastanaga, mongeta tendre, ceba i carbassó

La fruita triturada del menú triturat està composta de: Poma, pera, plàtan i mandarina o taronja

LES FAMÍLIES PODEU VENIR A DINAR UN DIA AMB NOSALTRES ABANS QUE ACABI EL CURS AMB ELS NENS I NENES DE I2. COMPARTIM TOTS PLEGATS UNA ESTONA, ELS FA MOLTA IL·LUSIÓ!