MENÚS

Menú de triturats

Menú de sòlids

A l’escola es facilita la possibilitat de continuar l’alletament matern amb els infants, tant de forma presencial com mitjançant l’administració de la llet que la mare s’ha extret prèviament. Donem la possibilitat de que la mare pugui alletar l’infant a la mateixa aula de l’escola o la possibilitat de guardar al frigorífic.

A Querubí disposem de cuina pròpia i assegurem la màxima qualitat dels aliments. Els dinars es serveixen sense sal i acabats de fer.
La nostra cuinera es diu Tonyi i prepara tots els menjars tal com ho farien les nostres àvies, amb temps i molt d’amor.
L’hora dels àpats és el moment ideal per fomentar valors humans i per inculcar bons hàbits alimentaris.
És important que els nens i les nenes aprenguin a menjar correctament i la millor manera d’aconseguir-ho és impregnant tot el procès d’estímuls agradables i positius. Seure bé, agafar bé la cullera, no embrutar-se, acabar-s’ho tot tot…

També creiem molt important que els nens i nenes tinguin accés a la cuina de l’escola, de la mateixa manera que tenen accés a la cuina de casa seva. La cuina ha de ser un espai conegut pels infants. El seu fàcil accés dóna a les criatures de l’escola una gran quantitat de coneixements que adquireixen per contacte directe, com ara, per exemple, que el foc escalfa, que hi ha olles, cassoles i altres estris. A més, d’aquesta manera es facilita una relació propera i familiar amb la cuinera, qui després ve a l’aula a preguntar si està bo el dinar.
També és habitual anar amb els infants a la cuina i que li preguntin que hi haurà per dinar, anar a buscar un got o una cullera.
Amb aquestes activitats o rutina diària podem aconseguir que els nens i nenes visquin, a l’hora de menjar, un munt de sensacions que enriqueixin el seu desenvolupament.

Abans d’acabar el curs les famílies podeu venir un dia a dinar a l’escola amb els nens i nenes de P2 i compartir tots plegats un àpat, els fa molta il·lusió.

Si el pediatra considera que a l’infant li convé una dieta especial, o si té al·lèrgia o intolerància a algun aliment, s’atendrà a les necessitats específiques en la mesura del possible (dieta tova, sense gluten, sense lactosa o sense proteïna de vaca).

La carn ens la porten cada dia de la Carnisseria Can Rigo
La fruita i verdura ens la porten Fruites Teixidor. Tenen paradeta al mercat de la Devesa.
El iogurt i la llet són ecològics de la Granja La Selvatana de Campllong.

Alimentació dels 0 als 3 anys