LES COLÒNIES DEL INDI YAKARÍ

Durant el curs de P2, cap a finals de curs, fem unes colònies d'indis on anem a dormir a una casa de colònies, estem dijous i divendres fent activitats de temàtica india.
L'objectiu d´aquesta estada és oferir als nens i nenes la possibilitat de conviure íntimament amb els seus companys i companyes i també amb els educadors/es, en contacte amb la natura que ens envoltarà.
Volem compartir amb ells el fet de rentar-nos, de riure, de dormir...i fer realitat per uns dies les seves il·lusions.
Ens proposem aconseguir un bon record en aquesta cloenda de la seva etapa a l'escola bressol Querubí.
L´eix animador per aquests dies serà la vida i els costums dels indis.
Deixarem doncs, volar la imaginació per endinsar-nos en el fabulòs món d´en Yakarí, el nostre amic indi.
Volem, que entre tots, pares i educadors/es gaudiu d'aquests moments que representen tant per els creixement dels vostres fills/es, i per això us convidem a finalitzar les colònies plegats tot fent una trobada el divendres quan recolliu els vostres fills/es.- 

- pdf sobre les colòniesLletra de la cançó d'en Yakarí   video de la cançó

Per a que pogueu treballar a casa el tema dels indis i d'en Yakarí fiquem a la vostra disposició material que utilitzem a l'escola.

- Història il.lustrada 
1.
- En una vall llunyana, entre rius i muntanyes, hi havia un indi que es deia Yakari. Cada nit es reunian a la vora del foc i s’explicaven totes les aventures que els havien passat durant el dia. (veure dibuix)

2.- Els indis s'asseuen a terra, toquen tambors amb les mans, dormen en unes construccions de tela que anomenen Tipis, es pinten la cara, cacen al bosc, duen plomes al cap i per dir HOLA diuen HAU amb la mà aixecada.(veure dibuix)

3.- En Yakari tenia una gran amiga, Arc Iris, vivia alla a les muntanyes amb tota la tribu. Es divertien molt junts, anaven al bosc a jugar amb els animals, nedaven al riu, també vestia amb robes d’indi i portava una cinta al front com tots els indis. (veure dibuix

4.- Una nit mentres en Yakari dormia se li va aparèixer en somnis la Gran Àliga i li va dir que si era bo i valent li donaría una ploma. (veure dibuix)

5.- Dies més tard passejant amb la seva amiga Arc Iris van sentir el crit d’un cavall espantat i van anar a cercar-lo. El cavall era FILL DE TRO, el cavall més famós de tota la vall i tenia enganxada una pota en una arrel d’arbre. Sense pensar-hi en Yakari va còrrer a salvar-lo. (veure dibuix)

6.- Tant bon punt el va salvar va aparèixer volant la Gran Àliga i li va fer entrega de la Gran Ploma d’Indi per ser tant bo i valent. (veure dibuix


Tornar